Winterwandelingen: Prachtige Nederlandse bestemmingen om te wandelen in de winter!

Winterwandelingen: Prachtige Nederlandse bestemmingen om te wandelen in de winter!

Een heerlijke wandeling in de winter staat garant voor rode wangetjes en een frisse neus en is ook nog eens gezond voor lichaam en geest. Hieronder hebben we een aantal mooie gebieden voor jullie om te wandelen en allemaal in ons eigen kleine landje.

Veluwe

Ben je dol op wandelen in het bos, dan moet je zeker eens gaan wandelen in het Nationaal Park Veluwezoom op de Veluwe. Je start in het plaatsje Dieren en hier wandel je over de heuvels van de ‘Onzalige Bossen’. Vroeger behoorde deze bossen tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje.

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig gebied van dichte naaldbossen tot majestueuze beuken- en eikenlanen, tot akkers en graslanden. Deze bosrijke wandeling is maar liefst 19 kilometer lang en de start is in Maarn. Je passeert tijdens de wandeling verschillende landschappen, maar ook het Henschotermeer en de bekende Pyramide van Austerlitz.

Waterleidingduinen

In Zandvoort kun je genieten van verschillende landschappen, denk hierbij aan de loofbossen, de duinen en het strand. Ook kun je wandelen door het noordelijke deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Met een beetje geluk kom je onderweg herten, reeën, vossen en aalscholvers tegen.

Ameland

In Hollum start de wandeling van maar liefst 12 kilometer. Tijdens het lopen kun je genieten van de Waddenzee, de stuivende duinen en het bekoorlijke Hollumerbos. Tevens kun je een bezoek brengen aan de 55 meter hoge vuurtoren en genieten van de zeehonden.

Noord-Holland

Het Noord-Hollands Duinreservaat is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In dit gebied dat bestaat uit strand, duinen, bossen en oude dennen, kun je uitstekend wandelen. Wel is het noodzakelijk om een duinkaart aan te schaffen, anders mag je hier namelijk niet wandelen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven