Een aantal adviezen voor de aanschaf van een traplift die past bij jouw situatie.

Een aantal adviezen voor de aanschaf van een traplift die past bij jouw situatie.

Bij het verstrijken van de jaren wordt de kans groter dat het beklimmen van de trap steeds een beetje lastiger gaat worden. Eén van de eerste obstakels in huis waar mensen met chronische ziekten, zoals artrose, diabetes en COPD, of een verminderde spierkracht mee te maken krijgen is de trap. Uiteraard is dit ontzettend vervelend maar het hoeft geen groot probleem te zijn. Om de trap weer veilig toegankelijk te maken, is het inzetten van een traplift de ideale oplossing.

Welke traplift is geschikt?

Er zijn verschillende soorten trapliften te verkrijgen, dit moet ook wel daar er ook vele verschillende trapsoorten bestaan. Er zijn trapliften voor de rechte trap en voor trappen met
één of meerdere bochten. Tevens zijn er ook trapliften die speciaal voor buitentrappen zijn. Kortom als het om trapliften gaat heeft elk model zijn eigen voordelen en extra mogelijkheden.

100% nauwkeurig inmeten van de trap

De allerbelangrijkste stap om te bepalen of een traplift geschikt is, is inmeten dat ontzettend nauwkeurig moet gebeuren. Er is een special inmeet-app ontwikkeld door Koninklijke Otolift, hierdoor kan een monteur tot op een tiende van een millimeter binnen twintig minuten alles opmeten.

Enkele rail of dubbele rail traplift

In de meeste gevallen kan men ook nog eens kiezen tussen een traplift met een enkele rail en een traplift met een dubbele rail. Het voordeel van een dubbele rail is dat het bovenste gedeelte gebruikt kan worden als leuning.

Een traplift aan de binnenzijde of buitenzijde

Het is noodzakelijk om goed na te denken of de traplift aan de binnenzijde van de trap óf aan de buitenzijde geplaatst wordt. De voorkeur gaat meestal naar de binnenzijde, dit omdat de rail dan over het smalle gedeelte van de trap loopt en de brede kant van de treden vrij blijft. Bij deze constructie kan de trapleuning blijven zitten en dit is wel zo veilig voor andere gebruikers van de trap.

Trapliften met een ultracompact design

Trapliften met een ultracompact design nemen minder ruimte in beslag en zijn zo compact mogelijk vormgegeven. Vrijwel altijd zijn zowel de zitting als de armleuningen volledig opklapbaar. Bij veel modellen klapt de voetensteun ook in met 1 druk op de knoop.

Ruime keuze uit kleuren en materialen

Er bestaat in de wereld van de trapliften een uitgebreide keuze uit kleuren en materialen voor de zitting en de rugleuning. Men kan kiezen uit diverse materialen, zoals leer, kunstleder of een heerlijke stevige zachte stof. Kortom de traplift kan nagenoeg helemaal aangepast worden aan het interieur van de woning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven