Inwoner azc laat ravage achter op begraafplaats: ‘Ze kunnen overal naar toe gaan’

De laatste tijden zien we steeds meer video’s en verhalen online verschijnen van asielzoekers in ons kleine landje die de boel flink verstoren.

Op zondag 2 juli jongstleden besloot een asielzoeker een bezoekje te brengen aan de begraafplaats in Maarheeze.

Bij de muur waar de herdenkingstegels te vinden zijn besluit de asielzoeker eens flink los te gaan, glaswerk en andere spulletjes worden op de grond gesmeten.

De man is inmiddels aangehouden en de autoriteiten laten weten dat het om een 20-jarige man gaat die in het azc in Budel woont.

Een woordvoerder zegt: ”De vernielngen zijn opgemerkt door een oplettende burger die op de begraafplaats aanwezig was.

Die is meteen met ons in contact getreden en wij hebben een 20-jarige man aangehouden wegens vernieling. Hij zit momenteel vast voor verder onderzoek.”

”Nabestaanden zullen telefonisch op de hoogte gebracht worden door de begraafplaatsondernemer wanneer blijkt dat iets vernield is met betrekking tot hun dierbare(n).”

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft inmiddels ook bevestigd dat het om een inwoner van het azc in Budel gaat.

”Het betreft een 20-jarige man die sinds 2023 op de VTL (Verscherpt Toezicht Locatie) in Budel verbleef”, aldus een woordvoerder.

”Inmiddels is het door het COA voorgedragen voor versnelde afhandeling van zijn asielprocedure door de IND en voor plaatsing in de HTL (handhaving en toezichtlocatie) in Hoogeveen.”

”Zodra hij op vrije voeten komt, zal hij overgebracht worden naar deze locatie”, zo sluit de woordvoerder af. Hoe is het mogelijk dat iemand met verscherpt toezicht kan gaan en staan waar hij wil?

De woordvoerder van het COA laat weten: ”Ook op deze locatie zijn bewoners vrij om te gaan en staan.

Ze mogen het terrein af wanneer ze willen. Wij mogen geen mensen opsluiten en dus hebben ze alle vrijheid. Ze kunnen overal naartoe gaan.”

Scroll naar boven