Online felle discussie: Moeder zoekt oppas maar heeft opmerkelijke eisenlijst en betaalt weinig

Online felle discussie: Moeder zoekt oppas maar heeft opmerkelijke eisenlijst en betaalt weinig

Ouder worden en de beslissing om een oppas in te huren voor je kinderen is een belangrijk ontwikkeling in het ouderschap.

Recentelijk heeft dit onderwerp veel aandacht getrokken, met name door een controversiële advertentie die een Amerikaanse moeder, Tammy, op Facebook plaatste.

In deze advertentie beschreef ze gedetailleerd de eisen voor een toekomstige oppas voor haar vier kinderen, met leeftijden variërend van 2 tot 7 jaar.

Deze opmerkelijke eisen hebben veel discussie en controverse veroorzaakt vanwege hun strenge en specifieke aard.

De advertentie specificeert dat de oppas van maandag tot vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur beschikbaar moet zijn, en soms ook in het weekend.

Belangrijk is dat de oppas uitstekend moet kunnen koken en huishoudelijke taken moet kunnen uitvoeren.

De moeder eist dat de kandidaat ouder is dan 25, een masterdiploma bezit, en geen sociale media gebruikt, niet drinkt of r00kt, en geen tatoeages of piercings heeft.

Daarnaast wordt er vereist dat de persoon minstens vijf jaar relevante werkervaring heeft, en bereid moet zijn om een achtergrondcontrole en drgstest te ondergaan.

Deze lange lijst van eisen is opmerkelijk, vooral gezien het voorgestelde salaris van ongeveer 200 dollar per week, wat neerkomt op ongeveer 6 dollar per uur.

Deze betalingsvoorwaarden en opmerkelijke eisenpakket hebben geleid tot ontzettend veel kritiek en discussie op sociale media.

Veel ervaren oppassers, hebben aangegeven dat ze nooit zouden werken voor zo’n laag bedrag gezien de hoge eisen van de baan.

Online liet een lezer, die werkt als babysitter het volgende weten: “Ik werk als babysitter, maar voor dat bedrag zou ik nooit accepteren”.

Deze situatie belicht de complexiteit en uitdagingen waarmee ouders geconfronteerd worden bij het vinden van geschikte opvang.

Het roept vragen op over de verwachtingen en compensatie die redelijk zijn voor dergelijke belangrijke zorgtaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven