Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Kriebel in je neus, prikkelingen, en daar is die vervelende nies. Meerdere keren niezen, een niesbui is helemaal vervelend, voor velen van ons vast heel herkenbaar.

De arme Katelyn Thornley merkt dat ze meedogenloos naar een zakdoekje reikt, omdat ze het niezen simpelweg niet kan tegenhouden.

Katelyn zegt dat de bizarre medische toestand verrassend pijnlijk is, omdat haar lichaam zich voortdurend schrap zet voor de volgende windvlaag die uit haar neusgaten vliegt – zelfs de hele nacht door.

Op 12-jarige leeftijd begon ze plotseling te niezen toen ze een klarinetles verliet op haar school in Texas, VS, en legde uit hoe ‘Het begon eigenlijk als kleine sprongetjes’.

Katelyn ging er aanvankelijk van uit dat het een allergische reactie zou kunnen zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was, en dacht dat dit snel zou stoppen. Maar dat gebeurde nooit.

Ze beweerde dat het vreemde probleem alleen maar erger werd en tot 20 keer per minuut moest niezen – wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer keer per dag.

Ze zei tegen ABC News: “Het waren maar een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”

In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien minuten per keer te duren, wat betekende dat Katelyn nauwelijks een zin kon afmaken.

Ze kon uiteindelijk niet meer naar school en stopte met het spelen van klarinet voor de band vanwege de bizarre toestand.

Haar moeder Erika Hodges zei: ‘Ze kan niet echt naar school gaan of iets normaals doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.”

Artsen van het Texas Children’s Hospital in Houston probeerden de raadselachtige niessituatie te achterhalen en de oorzaak ervan te achterhalen, maar ze waren behoorlijk verbijsterd door het unieke geval.

Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens en zei: “Ze had een soort vreemd gevoel dat ze in haar neus beschreef en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”

Katelyn had zes artsen gezien toen haar verhaal in september 2015 openbaar werd gemaakt, die allemaal allergieën en de aanwezigheid van een vi rus hadden uitgesloten, waardoor ze met stomheid geslagen waren.

Haar ouders maakten zich steeds meer zorgen over het meedogenloze niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.

De vader van het meisje, Travis, herinnerde zich een tijd waarin Katelyn een niesbui had die 45 minuten achter elkaar duurde.

Volgens het Guinness World Records duurt de langste niesbui 976 dagen. Je kunt je dus voorstellen welke paniek het gezin voelde toen er iets gebeurde haar uit.

Travis zei: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”

Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert hier – je ziet het piekeren en voortdurend niezen.”

Maar Travis en Erika hadden nog steeds de hoop dat iemand naar voren zou komen en antwoorden zou geven over de toestand van Katelyn.

De tiener kreeg pas een beetje rust van het niezen als ze eindelijk in slaap viel – en ze moet Benadryl meenemen en naar The Beatles luisteren om het niezen weg te houden.

“Soms zou ik willen dat ik mijn lichaam even kon verlaten, zodat ik mezelf kon zien slapen,” zei de jongere. “Omdat ik zelfs in mijn dromen nies.”

Ondanks dat er acht jaar zijn verstreken, is er geen officiële update over Katelyns niesgewoonte. Laten we hopen dat ze niet langer zakdoekjes in bulk hoeft te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven