Man (46) moest afscheid nemen van zijn vrouw en besloot daarna te trouwen met een barbiepop

Een Taiwanese man heeft geprobeerd de rusteloze geest van zijn 0verleden vrouw te kalmeren door met een Barbiepop te trouwen.

De 46-jarige Chang Hsi-hsum trouwde met de plastic pop van 28 cm tijdens een uitgebreide ceremonie in zijn plaatselijke boeddhistische tempel.

Hij gelooft dat de pop de geest herbergt van zijn vrouw Tsai, die twintig jaar geleden zelfm00rd pleegde omdat zijn familie tegen hun huwelijk was.

De ceremonie leek een bruiloft als elke andere, waarbij de bezorgde familie van de bruid vooraf buiten de tempel wachtte op de aankomst van de bruidegom.

De bruid droeg een trouwjurk, compleet met gouden sieraden en ringen. Als onderdeel van de ceremonie werd een papieren model van een rode Mercedes-auto, die een deel van Tsai’s bruidsschat voorstelde, verbrand, zodat ze er gebruik van kon maken in de geestenwereld.

En een gouden ketting die van Tsai was geweest, werd op de pop geplaatst. Na de bruiloft keerden Chang en zijn nieuwe bruid terug naar hun huis, samen met een urn waarin Tsai’s as zat.

De urn wordt bij hen thuis geplaatst en Tsai wordt voortaan als lid van hun familie beschouwd. De familie van de bruidegom heeft Tsai om vergeving gevraagd door hun zegen te geven aan het huwelijk, waardoor haar geest werd gerustgesteld.

Chang Hsi-hsun zei: “Ik heb twintig jaar op deze dag gewacht. Zelfs na al die tijd ben ik verliefd op haar. Nu zal ik met haar geest trouwen en haar mee naar huis nemen. We zullen eindelijk samen zijn en in vrede kunnen leven.’

Chang trouwde opnieuw na de d00d van Tsai, maar de ceremonie werd uitgevoerd met de zegen van zijn huidige vrouw.

Het is in de Chinese cultuur niet ongebruikelijk om zo’n spiritueel huwelijk te sluiten, waarbij de ziel van de overledene wordt vertegenwoordigd door een voorwerp met de naam erop geschreven.

Wat echter ongebruikelijk was, was de vorm van de gekozen bruid: een plastic pop vervaardigd door een Amerikaans bedrijf waar kinderen mee konden spelen, en beroemd om haar figuur.

Scroll naar boven