Vijf effectieve tips om de strijd aan te gaan tegen overtollig buikvet!

Vijf effectieve tips om de strijd aan te gaan tegen overtollig buikvet!

Om onze organen te beschermen heeft iedereen een laagje buikvet, iets dat dus heel normaal is. Visceraal buikvet, ook wel overtollig buikvet genoemd is niet gezond. Het vet dat direct onder de huid zit kan niet zo heel veel kwaad, het vet in de buikholte en rondom de organen wel. Dit laatste vormt wel een risico, dit daar het de hormonale processen en daardoor je metabolisme verstoort.

Vijf effectieve tips om de strijd aan te gaan tegen overtollig buikvet!

Hoe fijn zou het zijn als er een magische truc zou bestaan waardoor we direct vaarwel konden zeggen tegen ons buikvet? Helaas is er nog geen truc gevonden maar er zijn wel dingen waar je rekening mee kunt houden. Om buikvet kwijt te raken is het noodzakelijk dat we gezond eten, gezond leven en genoeg bewegen. Hieronder geven we je een aantal tips om de strijd aan te gaan tegen overtollig buikvet.

Stop met (te veel) suiker eten

Eén van de belangrijkste oorzaken van overtollig buikvet is suiker. Bij het nuttigen van veel suiker zal het lichaam enkel de suiker verbranden. Op het moment dat men gaat minderen met het nuttigen van suiker, zal het lichaam ook vet gaan verbranden. Een noodzakelijke stap om dit te bereiken is het links laten liggen van frisdrank, koek, snoep, vruchtensap en andere voedingsmiddelen met veel suiker.

Omega 3

Een essentiële voedingsstof voor je lichaam is Omega 3, dit daar het de verbranding van visceraal vet simuleert. In onverzadigde vetten zit veel omega 3. Eet 1 of 2 keer per week een vet visje en eet dagelijks een handje noten. Ook bestaat er de optie om extra Omega 3 in te nemen, gebruik hiervoor bijvoorbeeld visolie.

Voldoende bewegen

Door voldoende in beweging te blijven, verbrand je buikvet. Wel willen we benadrukken dat het belangrijk is dat je cardio doet, want met spieroefening ga je namelijk geen buikvet verbranden. Voor het verbranden van buikvet is HIIT een echte aanrader, HIIT staat voor High Intenstity Interval Training. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze manier, explosief sporten gedurende een korte tijd en daarna weer een periode van rust, effectief werkt.

Voldoende nachtrust

Het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt op de momenten dat we moe en gestrest zijn. Teveel van dit hormoon is niet gezond daar het ervoor zorgt dat visceraal vet makkelijk wordt opgeslagen. Genoeg ontspanning is daarom belangrijk en zorg ervoor dat je nachtrust tenminste bestaat ui 7 a 8 uur slaap per nacht.

Meer eiwitten en vezels op het menu

Er zijn 2 soorten vezels, oplosbare en onoplosbare vezels en die eerste zijn ontzettend belangrijk. Het is namelijk uit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat vezels wonderen verrichten tegen visceraal buikvet. Oplosbare vezels nemen veel ruimte op in de maag, dit doordat deze vezels veel vocht absorberen. Doordat deze vezels veel ruimte in beslag nemen, krijgen we een vol en verzadigd gevoel. Maar deze vezels hebben nog een groot voordeel, ze houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Oplosbare vezels zitten in veel producten, vooral in avocado, spruiten, havermout, appels en bonen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven