De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

Knoflook staat algemeen bekend als een heerlijke smaakmaker in vele gerechten. Maar wist je dat deze veelzijdige groente ook gebruikt kan worden voor schoonmaakdoeleinden, zoals het reinigen van je toilet?

Velen vinden het schoonmaken van de wc een minder aangename taak, maar met knoflook kan dit klusje een stuk eenvoudiger worden.

Het klinkt misschien vreemd, maar knoflook bezit ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.

Bovendien bevat het allicine, een stof die bekend staat om zijn sterke geur, die effectief bacteriën en schimmels bestrijdt. Dit maakt knoflook een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen vuil en aanslag.

Het proces is eenvoudig: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat de frequentie van het schoonmaken van je toilet vermindert.

Een handige tip is om de knoflook ‘s avonds of ‘s nachts in de pot te leggen en deze de volgende ochtend door te spoelen, zodat je overdag geen last hebt van de geur.

Naast de wc kun je knoflook ook gebruiken voor andere schoonmaakwerkzaamheden in huis, het werkt zeer effectief.

Het werkt bijzonder goed in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder, waar het helpt schimmel en onaangename geurtjes te elimineren.

Het is dus zeker de moeite waard om een extra netje knoflook mee te nemen bij je volgende supermarktbezoek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven