Bespaar je zelf een hoop gedoe: Tips om je auto een hoop ellende te besparen tijdens de vorst!

Bespaar je zelf een hoop gedoe: Tips om je auto een hoop ellende te besparen tijdens de vorst!

Met de dalende temperaturen en het koude weer is het essentieel om een paar tips in gedachten te houden, vooral als het gaat om je auto.

Hier zijn enkele praktische en vooral eenvoudige adviezen om je auto goed te verzorgen tijdens de koude dagen.

Een slimme parkeerstrategie kan het verschil maken. Probeer je auto dichtbij een muur te parkeren. De reden?

De stralingswarmte van de muur vermindert de kans op bevroren ruiten. Een andere handige optie is om je auto in een smalle steeg of onder een boom te zetten, wat hetzelfde effect heeft.

Dit kan je tijd besparen bij het krabben van de ruiten. Overigens, als het bewolkt is, is de kans kleiner dat je moet krabben. Een heldere sterrenhemel kan daarentegen betekenen dat je wél moet krabben.

Een andere belangrijke tip: parkeer je auto ten alle tijden in de eerste versnelling als er nachtvorst wordt verwacht.

Dit lijkt misschien vreemd, maar het helpt bevriezing van de handrem te voorkomen. Mocht je handrem toch bevroren zijn, laat dan de auto een kwartier stationair draaien om hem te ontdooien.

Tot slot, vergeet niet je ruitenwissers omhoog te zetten voordat je uitstapt. Dit voorkomt dat ze aan je voorruit vastvriezen.

Als je dit vergeet en ze zijn de volgende dag vastgevroren, gebruik dan een plastic zakje met warm water en leg dit op de ruitenwissers. Zo ontdooien ze snel en kun je weer veilig de weg op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven