Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

In de wereld van sociale media was er onlangs opschudding toen rapper en Omroep Zwart-oprichter Akwasi (35) en de omroep KRO-NCRV besloten om hun activiteiten op het socialemediaplatform X te staken.

Automatische concepten

Deze beslissing kwam na een reeks racist!sche reacties die volgden op Akwasi’s deelname aan het tv-programma ‘De Slimste Mens’.

Akwasi kondigde zijn vertrek van X aan in een prominente post op zijn pagina, waarbij hij zijn volgers uitnodigde om hem te blijven volgen op Instagram via @akwasion.

De reactie van KRO-NCRV op deze gebeurtenissen was resoluut. Ze trokken zich terug van het platform als reactie op de racistische aanvallen die Akwasi had ervaren.

De omroep deed ook een oproep aan andere mediabedrijven om hetzelfde te doen, wat de vraag opwerpt of digitale platforms nog wel veilig zijn voor artiesten en mediabedrijven die te maken krijgen met online haat.

Ondanks Akwasi’s recente succes in ‘De Slimste Mens’ en het winnen van de titel, kon dit niet voorkomen dat KRO-NCRV zich terugtrok van het platform X.

Het lijkt erop dat intellectuele prestaties niet genoeg zijn om de negatieve kant van het internet tegen te gaan.

Automatische concepten

De voornaamste reden achter deze drastische stap was de constante aandacht die Akwasi op het platform kreeg, niet vanwege lof voor zijn intelligentie, maar vanwege een ononderbroken stroom van negatieve en controversiële reacties.

KRO-NCRV heeft laten weten dat ze, vanwege deze situatie, volledig afstand nemen van het gebruik van platform X.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven