Aantal heerlijke tips om regelmatig een momentje voor jezelf te nemen!

Aantal heerlijke tips om regelmatig een momentje voor jezelf te nemen!

Vandaag de dag zijn we allemaal druk, is het niet met het gezin dan is het wel met het werk of met anderen. Het is ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en regelmatig een momentje voor jezelf te pakken. Veel mensen lopen zichzelf voorbij en missen belangrijke signalen die het lichaam geeft, met alle gevolgen van dien. Niemand zit namelijk te wachten op overprikkeling of een burn-out!

Niet elk moment van de dag hoef je te vullen met mensen en activiteiten, even wat tijd voor jezelf is normaal en ook nog eens gezond. Door wat tijd voor jezelf te nemen kun je weer even opladen en voelen waar je alles voor doet. Hieronder hebben we een aantal goede tips om meer tijd voor jezelf te ervaren.

Dagje welness

Een dagje naar een wellnessresort kan zorgen voor optimale ontspanning, even heerlijk je zorgen loslaten. Zo kent een sauna kent vele voordelen, niet alleen op lichamelijk gebied maar ook op mentaal vlak. De sauna zorgt ervoor dat je lichaam een prikkel krijgt en in de overlevingstand terechtkomt, dit door de heftige verschillen in temperatuur. Serotine, het gelukshormoon dat zorgt voor een blij en ontspannen gevoel, komt vrij in de hersenen bij ontspanning.

Wandelen in de natuur

Een heerlijke wandeling kent ontzettend veel voordelen. Zoals een ieder weet is beweging ontzettend goed voor de mens. Op mentaal vlak heeft het ook een groot voordeel, want tijdens het wandelen maakt een mens dopamine aan. Dopamine is een gelukshormoon waar je een blij gevoel van krijgt. Daarnaast helpt de buitenlucht ook bij het reguleren van je eetlust en slaap.

Buiten de deur eten

Wanneer we aan uiteten denken, denken we aan ontspanning, een heerlijke maaltijd en gezelligheid. Wanneer je kiest om buiten de deur te eten besteedt je ten eerste meer aandacht aan je uiterlijk en tevens bespreek je ook veel meer met de persoon die je gezelschap houdt. Laten we eerlijk zijn, hoe fijn is het om even zelf niet in de keuken te hoeven staan en de vuile vaat te moeten opruimen en schoonmaken.

Sporten

Soms worden we al moe bij het woord sporten, echter is het wel ontzettend goed voor de mens. Zelfs als we geen zin hebben in sporten en ook nog eens moe zijn, is het toch goed om van die bank af te komen. Als we moe zijn is dat meestal door de drukte en stress en dus niet op lichamelijk vlak. Sporten is juist een goede methode voor het leegmaken van ons hoofd en het doen verminderen van stress. Tevens slaapt men ook beter na het sporten.

Beauty-dag

Door de hectiek van het leven vergeten we regelmatig om aandacht te schenken aan uiterlijke verzorging. Het is zeker een aanrader om af en toe verplicht een beauty dag voor jezelf in te lassen. Op het moment dat we ons aantrekkelijk voelen, heeft dat een negatieve uitwerking op onze stemming. Bezoek eens in de zoveel tijd eens de kapper, pedicure en onderga een heerlijke gezichts- of lichaamsbehandeling. Het is uiteraard fijn om er weer fris en verzorgd uit te zien, daarbij is het ook fijn als je heerlijk niets hoeft te doen terwijl een ander jouw in de watten legt.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven