Geen zin om te krabben? Bekijk dan deze tips om bevroren autoruiten te voorkomen!

Geen zin om te krabben? Bekijk dan deze tips om bevroren autoruiten te voorkomen!

Het meest vervelende klusje in de wintermaanden is toch wel het krabben van bevroren autoruiten. Het krabben kost veel tijd, gaat niet altijd makkelijk en is vooral balen wanneer je haast hebt. Gelukkig zijn er een aantal praktische tips die je kunt toepassen om bevroren autoruiten te voorkomen. Zijn de ruiten al bedekt met een laagje ijs, treur dan niet, want er zijn ook opties om deze zo weer te ontdooien.

Voorkomen is beter dan genezen

Er bestaat een goed hulpmiddel waardoor je nooit meer hoeft te krabben, dat is namelijk het inzetten van een autohoes. Een autohoes is toch wel het beste middel om je ruiten te beschermen tegen de kou, want de ruiten zullen niet meer bevriezen. Wel is het noodzakelijk om gebruik te maken van een echte autohoes en het fijne is dat deze helemaal niet zo duur zijn. Gebruik vooral geen stuk karton voor op de ruiten want deze kan vastplakken en zie het dan nog maar eens los te krijgen.

Plaatsen van kurk achter ruitenwissers

Bevroren ruitenwissers is alles behalve een pretje, maar ook dit kun je voorkomen. Wanneer je weet dat er kans bestaat op vorst in de nacht, plaats dan een kurk tussen de ruitenwissers en de ruit. Dankzij deze tip zullen de ruitenwissers niet meer vastvriezen aan de ruit. Uiteraard kun je ook de ruitenwissers omhoog plaatsen.

Carport

Niet iedereen heeft de ruimte maar als je de ruimte wel hebt is het een idee om een carport te plaatsen. Een carport is een grandioze oplossing voor heel veel problemen waar je niet op zit te wachten. dankzij een carport heb je geen last van klevende hars, vogelpoep of besjes op de auto en het scheelt je dus veel tijd daar je de auto niet hoeft te wassen.

Diepvriesspiegels rondom de zijspiegels

Tegenwoordig hebben veel auto’s buitenspiegelverwarming maar lang niet alle auto’s. Wanneer jouw auto hier niet over beschikt kun je diepvrieszakjes inzetten. Deze tip is makkelijk en effectief, plaats een diepvrieszak om je zijspiegel heen, even een elastiekje er om en klaar is kees! Ook jij zal geen last meer hebben van bevroren zijspiegels.

Auto extra schoonhouden

Wanneer je autoruiten schoon zijn, zullen deze minder snel bevriezen. Vuile ruiten bevriezen sneller daar vorst zich maar al te graag hecht aan vuildeeltjes. Maak dus tijdens de wintermaanden jouw auto vaker schoon!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven